Verktyger

Fixa dina arbetsaffärer!

Ramavtalet

När branscher inte har ett kollektivavtal, löner det sig att avtala med arbetsgivaren att anställningen följer ramavtal och minimilönsrekommendation mellan förbund för Special Service och Kontorsanställda ERTO och  Arbetsgivarna för servicebranscherna PALTA . 

Ramavtalet

Lönrekommendationer

Fackförbundet tillsammans med ET ry utarbetar lönrekommendationer grundad på forksningsdata för branscher utan ett kollektivavtal. Lönrekommendation beskriver grundlönsnivån av din bransch och ger en rekommendation för storleken av löneförhöjningar och tidpunkter för förhöjningar. 

Byråarbetare  Fitness   Djursjukvård Hyresarbete

Tuntinettis anställningskalkylatorn

ET ry representerar många sådana branscher, som inte har sitt eget kollektivavtal. I dessa situationer är arbetstid grundad på lagen. Tuntinettis kalkylatorn gör det lättare att räkna övertidsersättningar enligt lagen. 

Kalkylatorn


Hur kan jag påverka min egen arbetsförhållanden?  

Vill Du vara med att förbättra små branschernas arbets- och lönevillkor? S e om ditt facklig organisering och bli vår medlem nu. Det är lätt!

Bli medlem

Medlemsavgifter

ET ry indriver inte sin egen medlemsavgift. När du betalar ERTOs medlemsavgift, får du också alla ET rys tjänster. Du kan också avdraga ERTOs medlemsavgift. Avgiften i 2014 är 1,55% av din lön, men högst 45€. 

Mer om medlemsavgifter