Fitness

Ser du en löpmatta, en rodapparat, en motionscykel och en trappmaskin i ditt jobb? Om det är sant, arbetar du i en motionshall eller en gym. Du är faktist en fitnessmänniska!

Nyckelord av din bransch är energi, idrottslighet, kondis och välbefinnandet. De är också nyckelord i ERTOs intressebevakning: vi reagerar snabbt, vi stampar inte på stället. Resultaten är välbefinnande på arbetsplatsena.

Arbete med fitnessbranschen ökar fortfarande. Branschens tjänstemän är kunniga, klämmiga, inspirerande experter som kan ta med all andra att förbättra formen. Kunder är nöjda, välmående och energiska.

Men hur är det med din egen välmående? Med säkerhet är du modig och utredar snabbt dina arbetsvillkor och arbetsförhållandena, men alltid kan eller vill du inte. Då behöver du hjälp från oss. Låt oss i ET ry sköta din välbefinnande i ordning.

Yrkesinriktad utbildning är också intressebevakning - delta i ET rys nya JÄSENFORUM-utbildningsdagar!

Fördelar av individer kan förstärkas annars än bara med traditionella medel. Den här fördomsfri ide var premissen att fackföreningen kunde delta i organisering av yrkesinriktad utbildning. Dessa åtgärder lade grund till traditionella, årliga utbildningsdagar.

Våra utbildningsdagar förnyades i oktober 2011 och heter ny JÄSENFORUM. Den nästa JÄSENFORUM håller i oktober 2016 i Tammerfors tillsammans med JÄSENFORUM-utbildningsdagar. De årliga utbildningsdagarna samlar ihop våra medlemmar ibland branschinriktad och intressebevakningfrämjande utbildning.

Rekreation och nöje med ET ry

Alla dem som arbetar med branschen kan delta i evenemanger organiserat av ET ry.  Vi organiserar lokala evenemanger, bland annat kväller på teater och konserter, ibland har vi bowlat, besökt travtävlingar och även varit utomlands. Vi har inte glömt familjerna: vi har besökt Linnanmäki och Särkänniemi; vi också idrottade över hela veckoslut i Vierumäki. När vi träffar på fritiden, blir vår grupp mer förenade.


När du blir medlem, får du använda alla förmåner

När vi arbetar tillsammans, kan vi påverka våra arbetsvillkor. Som en medlem i en fackförening kan du bäst se till att din verksamhets arbetsvillkor förbättras. Fackföreningen också erbjuder dig en möjlighet att byta erfarenheter med andra arbetare med samma bransch.

Som ET ry-medlem får du använda experthjälp med din anställning. ERTOs advokater och anställningsombudsmän hjälper dig gratis, om det finns problemer på din arbetsplats. Som medlem är du berättigad till inkomstrelaterad utkomstskydd för arbetslösa om du blir arbetslös. Så du får beständig säkerhet i alla livsituationer.

En hel del av ET ry-medlemmar arbetar med branscher som inte har sitt egna kollektivavtal. Därför har ERTO och ET ry avfattad en omfattande, lönundersökning-baserad lönrekommendation. Bli bekant med lönrekommendation för fitnessbranschen.

Lönrekommendation


Medlemsfördelar

Därtill ERTOs egna medlemsfördelar, har alla föreningar sina egna fördelar som är bland annat 

  • tETra-medlemstidningen två gånger varje år och månatliga medlemsbrev

  • möjligheten att påverka förenings funktioner
  • semesterstugor (Tahko, Levi)

  • yrkesinriktad utbildning arrangerad av fackföreningen och regionala evenemanger

Bli medlem

Enklaste medel att bli medlem är att du fyller i medlemansökan. Om du vill bli bekant med ansökningen eller du vill avtala med din arbetsgivare om en uppbörd av medlemsavgiften, printa ut pdf-ansökan från www-sidor eller be vår byrå om ansökan. Fyll in ansökan och sända per post till ERTO ry, Stationkarlsgatan 4, 00520 Helsingfors. Glöm inte att ta en kopia av fyllt ansökan. 

Bli medlem   

Arrangera ett möte

Om du tror att ni skulle ha ett fitnessmöte i din lokal, kontakta Seija Pyökeri tel. 050-5593142, e-post et@etry.fi.

Mer om Fitness

ET ry styrelsen och fitness

Leena Holmstedt, Helsingfors

Befattningen i ET ry styrelsen: programansvarig 

Mitt motto: Tärkeätä ei ole se mitä olit, vaan se mitä olet juuri tänään. 

← Tillbaka